از غذاهای محلی و بی نظیر آشتیان ، آشِ قره قروت است . آشی سرخ و بی همتا در میان آش های ایران و حتی جهان !!!
این همه تعریف و تمجید برای چیست ؟؟؟؟
فقط باید یکبار به آشتیان سفر کنید !
درب هر خانه ای را زدید و کاسه ای آش قره قروت طلب کردید ؛ قطعا ظرف مدت کوتاهی با ظرف آشِ قره قروت از شما استقبال خواهند کرد .
اینک به شرح مختصری از چگونگی تهیه این آش بی نظیر می پردازم .
مواد لازم :
نخود سیاه
نخود سفید
لوبیا قرمز
عدس
برگه زردالو
گردو ( تزیین آخر )
بادام ( تزیین آخر )
گل زرد ( تزیین آخر )
پیاز داغ ( تزیین آخر )
سبزی خشک کوفته ( تره - جعفری - گشنیز - مرزه - ریحان و ) جهت تزیین آش
چغندر ( آشتیان )
رشته آشی
سر چغندر اگر داشتیم .
قره قروت
شیره خرما یا شیره انگور ( یا عسل ) یا شکر
طرز تهیه :
ابتدا حبوبات را شب قبل خیس کرده ؛ و بعد از از کمی پخت حبوبات چغندر را نگینی خورد کرده ، اضافه میکنیم .
و بعد از پخت چغندر و حبوبات ، رشته آش را اضافه کرده ؛ ( میتوانیم برگه های زرد آلو و قره قروت را به آش اضافه کنیم تا همراه دیگر مواد بجوشد )
و گاهی به دلخواه می توانیم بعد از آنکه چغندر را ریخته و رنگ سرخ را پس دادکمی از آن آب قرمز آش برداشته در ظرفی جدا ، کمی قره قروت به آن اضافه
کرده و کنار گذاشت.
و با رشته به آش اضافه می کنیم .
این برای خوشرنگ شدن و قرمزی بیشتر آش کاربرد دارد .
در صورت نیاز آش را مزه کرده ؛ و اگر احساس ترش بودن در آن کردیم ؛ می توانیم ؛ شیره انگور یا شیره خرما و یا شکر و یا عسل به آن اضافه کرده تا مزه آش
به حالت ملس در بیاید . ( ترش و شرین )
تزیینات ( پیاز داغ + زرد چوبه + فلفل + سبزی خشک کوفته شامل { تره - پیازچه - مرزه - ترخون - ریحان سبز و بنفش - کمی گشنیز و خیلی کم شنبلیله و آویشن می باشد } + گل زرد و خلال بادام و گردو
این آش مانند آش کشک ( رشته ) مواد لازم را برای درست کردن میطلبد . با این تفاوت که در این آش می توانیم در صورت دلخواه نخود سیاه به آن اضافه کنیم .
هر چقدر چغندر قرمزتر ، آش ، جلوه اش بیشتر می شود .
نوشِ جان
این آش منحصر به شهر آشتیان است .
درباره این سایت